British Library – Min nye favorit læsesal

british library

Et par gange om ugen sidder jeg inde på British Library ved King’s Cross og arbejder på mit speciale. Man skal igennem en længere interviewproces for at få sig et Reader Pass, som det hedder. Et kort der giver adgang til at sidde på læsesalene og læse i bibliotekets bøger. Til denne samtale skal man forklare sit ærinde og hvorfor det er vigtigt at man finder sine bøger lige præcis på British Library. Nogle bøger som er meget velbevarede og nogle af dem findes der endda kun det ene eksemplar af. Derfor den noget voldsomme bevågenhed, der også inkluderer at man KUN må tage sin computer med ind på læsesalene i en gennemsigtig plastikpose og bliver visiteret når man går ind samtidig med at manfår tjekket validiteten af sit Reader Pass. Derfor var jeg også lidt skeptisk første gang vi mødtes derinde, fordi jeg ærlig talt synes det var lige rigeligt at gøre ud af en omgang læsning og specialeskrivning. Orkede ærlig talt ikke alt det halløj hver gang jeg skulle arbejde på mit speciale derinde.

Vi blev heldigvis positivt overraskede, for British Library rummer så meget mere end blot læsesalene (som i øvrigt er helt fantastiske og smukke og fyldt med gamle bøger fra gulv til luft – og der er højt til loftet! Når jeg sidder derinde, minder det mig altid om rigsarkivet fra Pyrus julekalendrene. Ret hyggeligt bortset fra den omfattende sikkerhedskontrol.) Men udover læsesalene er der også et væld af andre steder man kan sidde. Der er både sofagrupper, grupper af læsepladser med god belysning og forskellige afkroge hvor man kan sidde. Vi har siddet lidt forskellige steder og jeg kan godt lide at man kan variere det lidt og gå ind på læsesalene når man har brug for bøger.

Derudover er det bare en ret imponerende bygning, som minder mig meget om Aros, bare i en større udgave. Der er gratis udstillinger på British Library (lige nu er der fx Alice in Wonderland) og så har de to caféer som laver virkelig god mad til nogle virkelig fair priser (bortset fra deres kager, de koster næsten 40 kr! Men på den anden side, det er måske meget godt, vinder min nærighed som regel og fristelsen. Har dog prøvet nogle af dem og specielt deres gulerodskage er vild). Anyways, jeg synes bestemt også Bristish Library er et besøg værd selvom man ikke har til formål at studere. Om ikke andet for arkitekturen, de gratis udstillinger, caféen og ikke mindst museumsbutikken som også har ret mange fristelser.

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *