De perfekte vafler – weekendopskrift

De perfekte vafler De perfekte vaflerPå en kold og våd lørdag virkede vafler som det helt rigtige valg. Altså helt klassiske vafler med smør og sukker. Jeg spiser forholdsvis mange bananvafler til morgenmad (det giver ligesom følelsen af at spise dessert til morgenmad, og jeg ynder gerne at spise så meget dessert-agtigt mad som muligt, omend det gerne må være bare lidt næringsrigt), men de bananvafler der er bare aldrig til at få rigtig sprøde, hvilken i min optik er kunsten ved de helt klassiske vafler. Jeg har simpelthen haft sådan lyst til æbleskiver hele december måned, men eftersom min æbleskivepande måtte lade livet, da skabspladsen er meget begrænset i vores køkken, var vaflerne det næstbedste. Jeg har eksperimenteret med lidt forskellige opskrifter og i lørdags vil jeg mene at jeg opnåede at bage de noget nær perfekte vafler. Som altså i min optik skal være sprøde. Så her får i min opskrift, som oven i købet er super nem og god for utålmodige typer, da den ikke skal hvile.

Vafler (ca. 8-10 styks)

1 spsk sukker
1 æg
1,5 dl vand
3 dl mælk
2 tsk bagepulver
4,25 dl mel
125 g smeltet smør
1 knsp salt
1 tsk vanillesukker

Start med at sætte ovnen på 100 grader. Ved at lægge de færdigbagte vafler i ét lag på ovnristen imens man bager vaflerne, undgår man at de bliver bløde. Lad være med at stable dem, så dannes der nemlig kondens og de bliver bløde, og det vil jeg i hvert fald gerne undgå.

Bland alle ingredienserne sammen og pisk godt, til der ikke er flere klumper. Varm vaffelhjernet op og smør hjernet med lidt smør ved de første par vafler. Herefter er det ikke nødvendigt at putte smør på inden, da dejen i forvejen indeholder ret meget smør, og det er bare med at bage løs. :)

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *