Lammeburger med syltede rødløg og gedeost

Lammeburger Lammeburger

{Lammeburger med syltede rødløg og gedeost}

Som sagt var vi på marked i lørdags og handlede ind til ovenstående meget lækre lammeburger. Jeg er tosset med lam i alle afskygninger, men har mest fået lam på indiske restauranter. Indere formår altså at marinere og tilberede lammekød på nogle helt fantastiske måder! Denne gang var det dog lammeburger der var på menuen og her kan det altså godt betale sig at købe noget kød i en rigtig god kvalitet. Det er langt fra hver dag jeg spiser kød, nok nærmere et par gange om ugen. Jeg synes de der vakumpakker man kan købe i supermarkedet er så ligegyldige, så hellere købe noget ordentligt når det skal være. Og det skulle det altså i lørdags. :)

Lammeburger med syltede rødløg og gedeost

Syltede rødløg:
1 rødløg
2 dl rødvinseddike

Start med at pille rødløget og skær det i både. Put det i en skål og hæld rødvinseddiken over. Rør lidt rundt i blandingen, så eddiken fordeles. Den behøver ikke dække helt. Optimalt set gøres dette om morgenen, hvor der røres rundt i blandingen et par gange løbende. Ellers kan et par timer også gøre det. Dæk skålen til indtil løgene skal bruges.

Bøffer:
300 g hakket lammekød
1/2 løg, fitnhakket
2 hvidløg, finthakket
3 spsk brødkrummer
1 æg
1 håndfuld hakket frisk rosmarin
Salt og peber

Bland alle ingredienserne sammen til en jævn fars og lad stå på køl indtil bøfferne skal steges.

Resten af processen er ganske ligetil. Vi havde købt noget lækkert surdejsbrød på markedet, som vi skar i skiver og ristede på panden med lidt honning og smør. Derudover blandede jeg en gedefriskost med lidt hakket rosmarin, honning, olie, salt og peber. Og så er det bare at stege bøffen (til sådan en ret her elsker jeg mit gaskomfur, som kan give bøffen en rigtig god stegeskorpe) og samle burgeren med gedeost, noget friskt salat og rødløg.

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *