London is wonderful #1

DSC_0182

Når man flytter til en ny by og begynder at have en hverdag i byen, går den samme rute hver dag, kører med det samme overground tog hver dag og får sig nogle nye rutiner, er der en række forskelle, som man begynder at bemærke. Små ting, som for mange virker ubetydelige, men som bliver tydelige i takt med at man bliver mindet om forskellene tilpas mange gange. Jeg vil derfor starte denne føljeton, som både kommer til at indeholde ting jeg undrer mig over, irriteres over og elsker ved London. Og småting som adskiller sig fra Danmark. Her kommer første liste med nogle af mine første betragtninger. Denne gang med fokus på livet som lejer i London.

  • Blandingsbatterier – er ikke udbredt i London. I vores lejlighed har vi både i køkken og badeværelse separate vandhaner med henholdsvis varmt og koldt vand. Jeg forstår simpelthen ikke, at man har valget mellem enten at få sine hænder kogte eller forfrosset, når man vasker dem. Ingen af delene er jo specielt rare? Samtidig opstår problemet også når man skal tage bad. De første fem minutter kan i hvert fald snildt gå med at justere temperaturen.
  • Og nu vi er ved de mere praktiske aspekter. Jeg kan tit undre mig over, at englænderne på sådanne punkter er temmelig langt bag ud. Fx skal jeg i kiosken og tanke el og gas op, når jeg er ved at løbe tør. “For 20 pund blandet el, tak!”. Og det er med at holde øje med forbruget, for når man har brugt de der 20 pund op, så er der altså ikke mere strøm.
  • De fleste englændere går ikke op i indretning. Overhovedet! Og derfor er dette punkt sikkert heller ikke et problem for størstedelen af englænderne. Men at man som lejer ikke må hænge noget op på væggene er altså meget fremmed for mig, som derhjemme havde en god samling af plakater på væggene. Det har resulteret i en meget opfindsom ophængning med nogle små søm i en liste, nogle klemmer og noget fiskesnor, som min far har fikset (se billedet ovenfor).
  • I forlængelse af indretning kan tilføjes gulvtæpper. Jeg havde aldrig troet at jeg skulle føle mig SÅ taknemmelig over at bo i en lejlighed uden langhårede, beskidte gulvtæpper. Langt størstedelen af de lejligheder vi kiggede på havde gulvtæppe på samtlige gulve. Og ja, det hændede faktisk at vi også stødte på lejligheder med gulvtæppe på badeværelset. Jeg vil ikke engang tænke på hvad der har gemt sig nede i de tæpper. Så vores fine lyse trægulve glædes jeg over hver eneste dag!
  • I London bruger man en grotesk stor del af sin indtægt på husleje. Og jævnfør ovennævnte punkt er det jo virkelig fedt at bruge mange (og det er mange!!) tusinde kroner på at bo, når man som regel bor i noget gammelt skrammel. Heldigvis har vi fået en virkelig fin lejlighed, så på trods af de upraktiske vandhaner og at køleskabet står foran et af køkkenskabene og andre småskavanker er jeg trods alt ikke direkte bitter over at fyre så mange penge af på husleje. Trods alt fik vi da pruttet vores landlord en smule ned i pris. For ja det kan man. I London prutter man om prisen på sin husleje.

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *