Observationer fra en dansker

Efter at have boet i London et halvt års tid, har jeg selvfølgelig gjort mig nogle observationer omkring ting som er anderledes fra Danmark. Selvom man tænker at Danmark og England minder forholdsvis meget om hinanden, er der alligevel nogle væsentlige forskelle som jeg har bemærket.

  • Mængden af duer i London er sindsyg. Og de flyver konsekvent altid lige over hovedet på én. Får daglige chok over dem og jeg hader det virkelig! Nok i virkeligheden den ting, som irriterer mig allermest ved London (first world problems).
  • Englændere siger ’sorry’ konstant. Hvis jeg nu fx støder ind i én på gaden, er vedkommende lynhurtig til at undskylde, selvom det jo i virkeligheden er mig der bør undskylde. ‘Sorry’ må uden tvivl være det mest benyttede ord i England. Se bare den her video, den beskriver det ganske glimrende.
  • Englændere bor pr. definition grimt og småt, og derfor mødes man altid ude. Hvorfor ikke bare betale liiidt mere i husleje, så man kan invitere folk hjem? Jeg er sikker på, at pengene nok skal være tjent hjem i sidste ende, taget det store beløb i betragtning man kunne spare på pints til 50-60 kroner stykket.
  • Med hensyn til post er englænderne meget langt bagud. I Danmark kommer alt efterhånden på E-boks, men herovre får jeg breve på daglig basis.
  • Økologi og parfumefri produkter er virkelig en specialvare herovre. Udvalget er ekstremt begrænset og man betaler virkelig i dyre domme for det i forhold til Danmark.
  • Medmindre man er ekstremt rig, går englændere virkelig ikke op i mærkevarer og de synes fx det er helt sindsygt at jeg har givet 400 kr. for et par bukser. Så hellere bruge pengene på drinks! Jeg er ved at tage det lidt til mig, i sidste ende lever man jo længere på en sjov aften end en ny bluse.

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *