Om at slappe af med god samvittighed

DSC_0194

Klokken er 7.45 og jeg har lige sat mig foran computeren med en friskpresset juice. Mit energiniveau har ikke ligefrem været prangende det sidste stykke tid, så jeg tænker at jeg hellere må få lidt vitaminer indenbords. Jeg har nogle rolige dage i øjeblikket og skal egentlig bare have færdiggjort min praktikrapport inden næste fredag. Det betyder at jeg også har tid til bare at slappe af, bruge tid i køkkenet og lave ting jeg ellers aldrig ville have tid til til hverdag. Jeg har aldrig været særlig god til at slappe af med god samvittighed og jeg skal virkelig fortælle mig selv, at det er okay at tage en stille morgen med god tid til morgenmad og langsomt tempo. Jeg øver mig dog på det, for hvis man aldrig kan slappe ordentligt af med god samvittighed, slapper man så nogensinde rigtigt af? Jeg er ofte typen der, hvis jeg har en søndag uden planer, laver en lang to do liste med en masse praktiske ting på – ellers har jeg jo ikke fået noget ud af søndagen. Og det er netop det som er problemet, for nogen gange har man brug for netop at lave absolut ingenting. En søndag hvor man har kværnet en hel sæson Homeland på Netflix eller surfet rundt på må og få på nettet uden egentligt formål er jo netop de dage hvor man har koblet mest af, selvom det kan syne af spildtid. Men spildtid er altså ofte den bedste afslapningstid og det skal man nogen gange huske på.

Nu har vi haft besøg fra Danmark nærmest hver weekend siden vi flyttede til London og det er derfor temmelig længe siden jeg sidst har set Netflix en hel søndag. Netop derfor vil jeg prøve at bestræbe mig på at holde enten lørdag eller søndag uden planer fra det nye år, så jeg kan lave (eller ikke lave) lige det jeg har lyst til. Jeg kan godt lide mine alenestunder og jeg har også brug for dem, for at lade batterierne op og finde ny energi frem. Nogen gange kan en weekend jo være ét stort logistisk projekt at få til at gå op i en højere enhed, fordi man skal have presset så meget og mange ind som muligt. Men for hvis skyld? Så måske jeg skulle lægge computeren væk og snuppe et kapitel i min bog (er i gang med Donna Tart’s Stillidsen, den kan anbefales indtil videre!), inden jeg skal i gang med opgave. Kan I have en dejlig dag!

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *