Om rastløshed og ferie

DSC_0073

{Paris og solskin sidste forår}
Jeg er af natur et meget rastløst menneske. Og det er ikke altid en særlig god egenskab. Det er fint nok i forhold til at få fikset ting og få alverdens opgaver fra hånden. Og være effektiv. Men i mange tilfælde er det ikke en særlig god egenskab. Jeg har enormt svært ved at være til stede i nuet og nyde der hvor jeg nu engang er på det givne tidspunkt. Oppe i mit hoved er jeg altid på vej til det næste og ofte kredser mine tanker flere måneder ud i fremtiden, hvilket man kan sige måske ikke er nødvendigt i så høj grad.

Ét af de tidspunkter hvor jeg virkelig forstår at være til stede i nuet, er når jeg er på ferie. Og netop derfor tror jeg at det at rejse og tage på ferie betyder så uendeligt meget for mig, fordi min hoved også tager sig en ordentlig slapper her. Fx har jeg længe gået og tænkt over den her speciale situation, som jeg stadig ikke rigtig har fundet motivationen til og bekymringerne om hvordan det skal gå er mange. Men på skiferien henover nytår skænkede jeg det overhovedet ikke en tanke og jeg tænkte generelt overhovedet ikke over alle de bekymringer jeg normalt går og fylder mit hoved med. Jeg var helt og aldeles til stede i bjælkehytten på fjeldet og tænkte kun på at stå på ski og slappe af. Alt andet var ikke på et eneste tidspunkt oppe at vende i mit hoved. Og det samme gjaldt da vi var på Malta i efteråret. Det var et meget stressende tidspunkt på mit praktiksted og jeg følte ærlig talt jeg var ved at brænde sammen samtidig med at jeg havde travlt med at få speciale puslespillet til at gå op. Men lige så snart jeg trådte ind i flyet til Malta forsvandt alle hverdags-betænkelighederne og jeg nød bare ferien i fulde drag og satte pris på at jeg ikke skulle andet end nyde solskinnet og spise god mad. Jeg tror det er vigtigt at kunne lægge sit tankemylder på hylden når man er på ferie og bare være fuldstændig til stede i nuet, når nu det godt kan fylde en del til hverdag. Derfor glæder jeg mig også allerede helt vildt til den næste ferie i marts, hvor vi skal på vandre/cykle/afslapnings/natur ferie til Lake District National Park i Nord England. Efter vi er flyttet til London er naturferier i endnu højere grad blevet min favorit, fordi jeg virkelig føler det er balsam for sjælen (og hovedet). Man sætter ligesom bare endnu mere pris på naturen, når man til daglig mest ser trafikkerede veje og indersiden af tuben. 😉
lake district 1

{ Vi skal bo  på et lille B&B med kun tre værelser i rigtig engelsk, romantisk stil – og vigtigst af alt – med den her udsigt. Er det ikke et smukt land jeg bor i? 😉 }

lake district 2

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *