Petek – Tyrkisk restaurant anbefaling

e03568e1-1722-43e2-a1f9-d8b4b321a1a2

Jeg har en anbefaling. Og det er en virkelig god én af slagsen. Vi har et tyrkisk område lige ved siden af hvor vi bor, og mange af stederne laver rigtig god tyrkisk mad. Men for et par uger siden, blev Stoke Newington’s tyrkiske område overgået med flere længder af Petek i Manor House (også i nærheden af Stoke Newington). Jeg var der med nogle venner for et par uger siden og var ret meget oppe at køre over hvor god tyrkisk mad vi fik. De bor i Manor House, og hvis ikke de havde anbefalet stedet, havde jeg helt sikkert aldrig fundet den lille perle af en tyrkisk restaurant.

I går aftes mente vi så det var tid til at gentage successen igen (det sjove var, at vi mødte Mette derinde, som havde taget os med derhen i første omgang – så kan man da tale om, at en restaurant anbefaling har været populær!). Stedet er noget af det hyggeligste og stemningen er virkelig god. Hele loftet er overhængt med små og farverige lygter og man sidder tæt på restauranten. Noget jeg virkelig godt kan lide ved engelske restauranter er, at stemningen ikke er så højtidelig og høflig som det nogen gange kan være tilfældet i Danmark. Folk kommer i sweatshirts (selvfølgelig ikke alle, men hvis man vil er det helt i orden) og folk snakker og griner højt. Noget som bidrager til den afslappede stemning, hvilket bestemt også er tilfældet på Petek. Udover den perfekte belysning og stemning er personalet virkelig flinke og smilende og lige så afslappede som deres gæster.

petek

Og nu til det vigtigste, maden selvfølgelig. Med det samme vi havde sat os, kom der oliven, tapenade og lækkert brød på bordet, sammen med to glas vand til at starte på. Jeg synes det er mega god stil, når restauranter kommer med appetizers og vand og ikke kræver betaling for det. Det kræver så lidt, men de vinder så mange point på det. Også hos mig denne gang. Det hjalp selvfølgelig at olivenene var nogle af de bedste jeg har smagt og brødet var saftigt og lækkert.

petek

Vi kiggede længe på menukortet, som er ret omfattende på Petek. Der er forskellige meze (startere), som inkluderer forskellige slags tyrkiske dips, kødboller, falafel, taboulleh salater, stegt haloumi, osv. Blandt hovedretterne kan man få forskellige slags grillet lam, kebab, kylling og variationer med spyd. De kommer allesammen med ris, forskellig salat og dips. Vi besluttede os dog for at gå med en “sharing plate”, hvor vi fik en hel masse forskellige små skåle til deling. Her var både guacamole, tzatziki, hummus, tabouleh salat, bønnesalat, falafel, köfte (lammekødboller), små filopakker med feta, stegt haloumi, stegte grøntsager med burata, chorizo – for bare at nævne nogen af dem! Ej, men det var så super lækkert det hele og havde så mange smagsnuancer. Jeg er generelt fan af konceptet med at sidde og dele en masse forskellige små retter. Det er bare en super hyggelig måde at spise på. Som i nok kan fornemme, er jeg meget begejstret for Petek, og det er virkelig værd at tage turen til Manor House. For her får man autentisk, lækkert og velsmagende tyrkisk mad. Petek ligger på 96 Stroud Green Road, Finsbury Park, London, N4 3EN. Det er en god idé at bestille bord inden, da der for det meste er helt fyldt. Petek har ingen hjemmeside, men deres adresse og telefon nummer kan også findes her.

ee885c4f-e1cc-468b-b611-7e949373d1c8

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *