Regent’s Canal – En guide

regent's canal Min moster, onkel, fætter og kusine har været i London nogle dage, så vi tilbragte selvfølgelig noget tid sammen i weekenden, heriblandt langs Regent’s Canal. Vi spiste blandt andet helt exceptionelt god indisk mad på Dishoom i Shoreditch – hurra for at være 6 mennesker så vi kunne bestille bord, ellers kan man snildt stå i kø i to timer – hvilket jeg også har gjort et par gange. Det vidner ligesom om hvor god mad man faktisk får. 😉 Well, Dishoom fortjener et indlæg for sig selv, det kommer en anden dag. Derudover var weekendens højdepunkt (for nogen af os) fodboldkamp om søndagen. Min fætter og kusine er også Arsenal fans, og det gør dem jo selvfølgelig lige det mere populære hos Mikkel. Han havde skaffet billetter til Arsenal-Leicester (for de uindviede kan jeg fortælle at det var en meget vigtig kamp, eftersom Leicester ligger nummer et i Premier League, så der var ligesom noget der skulle indhentes).

Min moster og jeg havde dog ikke fået billetter, og eftersom vejret var helt fantastisk med blå himmel og milde temperaturer, besluttede vi os for at gå en tur langs Regent’s Canal. Jeg elsker at gå langs kanalen, men har mest gået på stykket fra Broadway Market og østpå. Min moster insisterede på, at vi altså skulle se noget jeg endnu ikke havde set i London, så vi gik i den modsatte retning forbi Angel, Camden og Regent’s Park og endte faktisk med at gå langs Regent’s Canal helt til Notting Hill og Portobello Road – 16 km blev det til! Vores motivation var at vi ville ind til Hummingbird Bakery på Portobello Road og købe kager – heldigvis var de hele turen værd! Man behøver måske ikke ligefrem tage hele turen, man kan sagtens ende den ved Camden Market eller Regent’s Park. Jeg tænker det ville være ret perfekt at slutte ved Regent’s Park og gå op på Primrose Hill, som er en bakke der ligger i forlængelse af Regent’s Park med. Her har man fuldt udsyn udover London i virkeligt smukke og grønne omgivelser. Men vi fortsatte altså hele vejen langs Regent’s Canal og nedenfor vil jeg lige opliste ruten hvis man er frisk på en rask gåtur:

  1. Start ved Broadway Market – evt. køb nogle snacks med til turen, det manglede vi lidt. Her kan man både få kager, små pies, lækkert brød, salater, juices, osv.
  2. Gå herefter mod Angel Islington. Der er et kort stykke ved Angel hvor man ikke kan gå langs kanalen, men skal igennem Angel. Her kan man passende tage de små sidegader med en masse små og hyggelige caféer og antikforretninger. Det er lidt som at være på skattejagt her, der er nemlig lagt fliser ned i fortovet, som viser hvilken retning man skal gå i for at finde ned til kanalen igen.
  3. Næste stop er Camden, hvor man passerer Camden Lock Market. Her vil jeg i virkeligheden bare anbefale at man går videre, der er altid ufatteligt mange mennesker på markedet, som lidt ødelægger oplevelsen synes jeg. Så på nuværende tidspunkt kan det være man sætter pris på de snacks man købte på Broadway, så man slipper for at stå i kø i menneskemylderet inde på markedet. 😉
  4. Herefter passerer man igennem Regent’s Park med London Zoo på den ene side og store villaer i alverdens pastelfarver på den anden. Hvis man vil slutte sin tur eller slå et smut forbi Primrose Hill, skal man dreje af her. Der er endda et skilt der peger dig i den rigtige retning.
  5. Vi fortsatte dog og kom forbi de mest fantastiske små haver (dem på billedet). Der lå en masse faste husbåde og så havde de hver især indrettet deres lille stykke af ruten med planter, havemøbler og gør-det-selv projekter. Virkelig hyggeligt!
  6. Vil man gå hele vejen til Notting Hill skal man dreje af kanalen ved Edgware Road Tube Station, så kan man gå langs Kensington Garden hele vejen ind til Portobello Road. Min erfaring er, at hvis man kommer over middag er det værste menneskemylder stilnet af og vi havde mere eller mindre gaden for os selv den søndag.
  7. Vigtigst af alt sluttede v selvfølgelig af ved Hummingbird Bakery, hvor vi både købte salted caramel chocolate cake, carrot cake og brownie cheesecake. Oh my, det var godt!

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *